Radu și Asociații este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN
Ordinul pentru aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european al profesioniștilor înregistrați în registrul comerțului
  • Ordinul Ministrului Justiției nr. 1876/C/6 iulie 2017 pentru aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european – EUID al profesioniștilor înregistrați în registrul comerțului și a modelului certificatului de înregistrare în registrul comerțului, publicat în Monitorul Oficial nr. 530 din 6 iulie 2017

Am sumarizat în cele ce urmează cele mai importante prevederi ale Ordinului Ministrului Justiției nr. 1876/C/2017 (“Ordinul” în cele ce urmează).

Ordinul a intrat în vigoare la data de 7 iulie 2017.
Dispoziții generale

Ordinul aprobă (i) structura identificatorului unic la nivel european – EUID în următorul format: < cod țară>< id registru>.< nr. de ordine în registrul comerțului>, care se alocă în sistemul informatic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului la înmatricularea/înregistrarea în registrul comerțului, (ii) modelul certificatului de înregistrare a profesioniștilor înregistrați în registrul comerțului.

Identificatorul unic la nivel european

Identificatorul unic la nivel european va fi utilizat pentru identificarea persoanelor fizice sau juridice înregistrate în registrul comerțului, inclusiv în comunicarea dintre registrele comerțului din statele membre ale Uniunii Europene prin sistemul de interconectare.

Profesioniștii înregistrați în registrul comerțului pot solicita emiterea unui nou certificat de înregistrare, conținând și identificatorul unic la nivel european – EUID.

Descarca documentul