Radu și Asociații este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN
În această ediție:

Legea nr. 102 din 2 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii societăților nr. 31/1990 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 583 din 2 iulie 2020 și urmează să intre în vigoare pe 5 iulie 2020.

Principala modificare se referă la eliminarea art. 14 din Legea societăților nr. 31/1990 (Legea Societăților) care reglementa anumite restricții privind calitatea de asociat unic în societățile cu răspundere limitată.

Eliminarea restricțiilor care vizau calitatea de asociat unic în societățile cu răspundere limitată

Legea Societăților prevedea, până la această modificare, două mari restricții cu privire la asociatul unic al societăților cu răspundere limitată:

Eliminarea acestor restricții oferă o libertate sporită persoanelor fizice sau juridice care doresc să înființeze mai multe societăți cu răspundere limitată.

Modificări cu privire la posibilitatea funcționării mai multor societăți în același spațiu

Conform modificărilor aduse Legii Societăților, prevederile care restricționau funcționarea mai multor societăți în același spațiu au fost abrogate.

Totodată, prevederea care impunea emiterea de către autoritățile fiscale a unui certificat la înmatricularea sau la schimbarea sediului social al societăților a fost eliminată.

În plus, dacă la sediul social nu se desfășoară activitate, avizul privind schimbarea destinației imobilelor colective cu regim de locuință prevăzut de Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari şi administrarea condominiilor poate fi înlocuit cu o declarație a administratorului societății.

Pentru mai multe informații, echipa Radu și Asociații SPRL vă stă la dispoziție.

 

Pregătit de către:
Georgiana Nichita – Managing Associate, Radu și Asociații SPRL

Pentru informații suplimentare, persoanele de contact sunt:
Radu Diaconu, Associate Partner